توصیه های کرونایی به مادران در زمان بارداری
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی قزوین با انجام یک مطالعه ، عوارض ابتلا به کرونا در دوران بارداری را بررسی کردند.
بیماری کووید ۱۹ باعث افزایش نگرانی در مورد گروههای در معرض خطر در جامعه شده است.
به دلیل کاهش مقاومت سیستم ایمنی ، زنان باردار مستعد ابتلا به این بیماری هستند. دانش محدودی در مورد عفونت ویروس کرونا در دوران بارداری وجود دارد و آنچه که شناخته شده است ، در بیشتر موارد نتیجه اپیدمی های ناشی از دو بیماری مرس و سارس است.
تجربیات قبلی با عفونت ویروس کرونا در بارداری نشانگر این موضوع است که ابتلا به بیماریهای مرس و سارس در دوران بارداری ممکن است پیامدهای نامطلوب بالینی از جمله تهدید زندگی مادر ، بستری در بخش مراقبت های ویژه ، نیاز به تهویه مکانیکی و حتی مرگ را به دنبال داشته باشد. همچنین کرونا ویروس عوارض و پیامدهای نامطلوب برای جنین و نوزاد از جمله محدودیت رشد داخل رحمی ، زایمان زودرس ، نیازمندی به مراقبتهای ویژه دوره نوزادی ، سقط و مرگ و میر پری ناتال دارد.
در بحبوحه شیوع سریع کووید ۱۹ ، نیازهای زنان باردار باید در برنامههای آمادگی و پاسخ گنجانده شود.
لذا ضروری است که اطلاعاتی در مورد وضعیت حاملگی و همچنین پیامدهای مادر و جنین جمعآوری و گزارش شود.
با توجه به اهمیت اين موضوع پژوهشگران با انجام یک مطالعه که در سال ۱۳۹۹ انجام شد ، پیامدهای بارداری را در زنانباردار مبتلا به کووید ۱۹ در استان قزوین بررسی کردند.
یافته های این پژوهش نشان داد که ابتلا به کرونا در دوران بارداری میتواند بر میزان مرگ و میر و عوارض مادر و نوزاد اثر گذار باشد.
علائم زنان باردار مبتلا به کووید ۱٩ متنوع بود ، علائم اصلی بیماری تب و سرفه بود.
همچنین بیشترین فراوانی پیامد های مادری شامل زایمان زودرس ، پره اکلامپسی و زایمان سزارین بود.
عوارض مادری به خصوص مرگ مادری در گروه مورد مطالعه بیش از حد انتظار حتی با آمار افراد باردار غیر مبتلا بود.
پژوهشگران اين تحقیق معتقدند که یافتههای حاصل از این مطالعه تا حدودی تأثیرات بیماری کووید ۱٩ را بر بارداری مشخص کرد.
این اطلاعات شاید بتواند برای ارائه دهندگان خدمات بهداشتی_درمانی مفید باشد و به تدوین برنامه های مناسب و مؤثر برای ارتقاء سلامت زنان باردار در زمان طغیان عفونی ویروس کمک کنند.
زنان باردار چاق بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند.
دکتر مریم کاشانیان نایب رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان ایران اظهار کرد: زنانی که چاق هستند ممکن است بارداری خطرناکتری نسبت به زنان با وزن نرمال داشته باشند.
زیرا مشکلاتی مانند فشار خون و دیابت آنها را تهدید میکند و در حال حاضر نیز چاقی بر اساس تحقیقات جهانی مشخص شده که میتواند زمینه ساز احتمال بیشتر ابتلای به بیماری کرونا نیز باشد.
کاشانیان ادامه داد: همچنین ثابت نشده که کرونا در مادر در حین بارداری بتواند مشکل ناهنجاریهای جنینی ایجاد کند ، ولی تب مادر در ابتدای بارداری مثل سایر بیماری های دیگر تب دار مادر میتواند ریسک ناهنجاری های جنینی را به میزان کمی در جنین افزايش دهد ، بنابراین کنترل و پایین نگه داشتن درجه حرارت میتواند این احتمال را بر طرف سازد.
منبع : دنیای سلامت