نام سویه های کرونا
1- کرونا انگلیسی ( کرونا آلفا )
(کرونا انگلیسی) گونه ای به نام B.1.1.7 در پاییز سال 2020 شناخته شد که دارای 23 جهش می باشد . چندین موارد از این جهش ها در پروتئین S یا همان پروتئین های اسپایک (spike proteins) وجود دارد که ویروس برای اتصال خود به سطح سلول های انسانی از این پروتئین نیز استفاده می کند.
2- کرونا آفریقای جنوبی ( کرونا بتا)
قبل از این سویه بتا در این کشور شناسایی شده بود، سویه جدید با نام B.1.1.529 دارای تعداد « زیادی» جهش است.
با این حال در این مرحله دانشمندان از اثربخشی واکسنهای ضد کووید علیه این سویه جدید ویروس هنوزمطمئن نمی باشند .
3- کرونا برزیلی ( کرونا گاما )
گونه گاما، هم مانند سویه بتا اثربخشی آنتی بادیها را به طور متوسط کم میکند . از این رو، در برابر واکسیناسیون مقاومت سیار بالایی دارد.
4- کرونا هندی ( کرونا دلتا )
امروزه بحث کرونای دلتا در ایران و جهان خیلی زیاد شده و مردم زیادی به دنبال اطلاع از تغییرات این ویروس می باشند. متاسفانه این گونه نسبت به نوع اولیه آن، قدرت شرایت خیلی بیشتری دارد و باید حتما پروتکلهای بهداشتی را بیشتر رعایت کنیم.
5- کرونا امیکرون ( Omicron )
ویروس امیکرون نوع جدید و جهش یافتهای از ویروس کرونا یا همان SARS-CoV-2 است که اولین بار در وسط های نوامبر سال 2021 در آفریقای جنوبی نیز کشف و گزارش شد.
سویه زِتا
به گزارش ایمنا، نوع ETA ویروس کرونا در نیجریه بطور مخفیانه، اما با سرعت بسیار زیادی در حال افزایش می باشد.
علائم عفونت با ویروس کرونا
ابتلا به ویروس کرونا در بیشتر افرا بدون علامت است یا علائم بسیار خفیف دارد.بقیه افراد علائمی مانند تب، سرفه خشک و خستگی را داردند که این نشانه کرونا است .
علائم کرونای انگلیسی
سرفه، خستگی، درد در قسمت عضلات، تب و گلو درد.
5 نشانه کرونای انگلیسی، برزیلی و آفریقایی
درد عضلانی (درد بدن )
خستگیهای مزمن
سرفه مداوم
تب
از دست دادن بویایی/چشایی
علائم ویروس کونای هندی (دلتا )
علائم ویروس دلتا میتواند بسیار آدم را گول بزند و مثل تقلید یک سرماخوردگی ساده است و علائمی نظیر آبریزش بینی، تب، بدن درد مختصر را روی میدهد.
علائم امیکرون
در اُمیکرون احتمال اینکه سرفه روی دهد از دلتا کمتر است. اُمیکرون بیشتر به دستگاه تنفسی فوقانی تمایل دارد؛ یعنی حنجره به بالا. اغلب شبیه سرماخوردگی که آبریزش، گلودرد و… دارد.
راه های انتقال کرونا ویروس
راه های انتقال کرونا ویروس از طریق فرد به فرد از طریق ترشحات راه تنفسی می باشد و قطرههای بزرگ حاوی ویروس که از طریق سرفه، عطسه و آبریزش بینی انتقال مییابد.
پیشگیری از بیماری کرونا
ما انسان ها باید تلاش کنیم پروتکل های بهداشت عمومی را حتما رعایت کنیم. مناسب ترین روش پیشگیری از کرونا است. باید رفت و آمد هایمان را کم کنیم ، ماسک بزنیم . دستانمان را به مدت 20 ثانیه بشورید ، فاصله اجتماعی را حتما رعایت کنیم غذا های سالم بخوریم . و هر کاری که بدن ما را سالم و قدرتمند نگه می دارد را انجام دهیم.
دوره بیماری کرونا چند روز است؟
از آنجایی که اکثر بیماران علایم خفیف تا متوسط دارند، طول دوره بیماری در بیشتر مبتلایان، با دریافت مراقبتهای مناسب و به موقع، دو هفتهمی باشد . در موارد شدید، بیماری امکان دارد تا شش هفته ادامه یابد.